Julie Karolines valgte forfatter 2017

Et nytt år er i gang, og det er på tide å starte en av årets utfordringer. Dette er blitt en av mine favoritt utfordringer, og jeg har gledet meg til å sette i gang.

Utfordringen går ut på å lese alle bøkene til en selvvalgt forfatter. I fjor satset jeg stort og valgte meg Nicholas Sparks, som ved årets begynnelse hadde 19 utgivelser. Jeg rakk 18 av disse, og selv om jeg er en smule skuffet over at jeg ikke rakk alle 19, er jeg stolt over at jeg faktisk klarte så mange som jeg gjorde.

I år har jeg valgt meg en forfatter med litt færre utgivelser. Valget falt også på en kvinnelig forfatter for det er ikke til å stikke under en stol at det er færre kvinnelige publiserte forfattere enn mannlige. Dessverre.

Dermed falt valget på Suzanne Collins, en barne -og ungdomsbokforfatter.

Suzanne Collins | edgeofaword

Bildet er hentet fra Suzanne Collins offisielle hjemmeside

Fra Connecticut, USA, er Collins kanskje mest kjent for Hunger Games trilogien. En postapokalyptisk Sci-Fi for ungdom. Hunger Games ble en verdenssensasjon i bokform, og endte også  opp som fire blockbustere av noen filmer. Jeg har lest trilogien tidligere, men har absolutt ingen problemer med å lese den igjen. I tillegg har hun skrevet The Underland Chronicles (fantasy) samt to billedbøker.

Collins ga ut sin første bok i 1999, som er en del av et TV show hun skrev for Nickelodeon, der hun jobbet som forfatter for barne-tv siden 1991. Jeg har ikke tenkt til å lese denne.

Alt i alt er det ti utgivelser jeg skal lese:

The Underland Chronicles

The Hunger Games trilogyHunger Games | edgeofaword

  • The Hunger Games (Dødslekene) (2008)
  • Catching Fire (Opp i flammer) (2009)
  • Mockingjay (Fugl Føniks) (2010)

Andre bøkerYear of the Jungle | edgeofaword

Jeg kommer til å holde dere oppdatert med utfordringen min, så følg med.

Tar du også utfordringen? I så fall hvilken forfatter velger du? Lykke til!