Om oss

Vi er to kvinner; i midten av livet, i midten av ordet, i midten av en virkelig god setning.

Vi bærer med oss penn og papir overalt vi går. Vi våkner midt på natta for å skrive. Vi skriver det som faller oss inn: en roman, et dikt, en setning uten sammenheng.

Vi er selvutnevnte skribenter.

Vi elsker ord, vakre setninger, gode metaforer. Vi leser i ordbøker fordi det er gøy. Vi diskuterer synonymer til solen går ned og elsker doble betydninger.

Vi er fornøyde ordoholikere.

Vi leser stående, sittende, liggende. Vi leser hjemme i god komfort. Vi leser mens vi venter og mens vi er på farta. Vi leser når vi egentlig skal sove.

Vi er erfarne lesehester.

Vi er Julie Karoline og Stine-Marie.

 

Julie Karoline

Født på begynnelsen av 80-tallet som den mellomste av tre søstre. Allerede som 7-åring bestemte jeg meg for hva jeg ville bli. Jeg kom hjem fra skolen med hodet full av ny kunnskap som måtte deles, og ettermiddagene ble brukt til å leke skole, med meg som lærer og min yngre søster som elev. Jeg overasket derfor ingen da jeg tok lærerutdanning.

Halvveis gjennom første klasse ble det oppdaget at jeg trengte briller, og siden de kom på plass har jeg alltid hatt nesa dypt i en bok. En vaskeekte lesehest med en enorm mengde bøker på har lest lista. Det blir ingen ferie uten et par bøker i sekken. Ingen bytur uten en svipp innom bokbutikken. Jeg leser det meste innen skjønnlitteratur, men leser helst romaner, spenningskrim, fantasy og sci-fi.

Andre ting jeg bruker tid på er familie, bikkja, kor, håndarbeid og film. Jeg skriver også en del egne ting: dikt, noveller, kåserier og lengre saker.

 

Stine-Marie

Født på midten av 80-tallet som yngstemann (-jente) i en flokk på tre – alltid med en tørst etter kunnskap, opplevelser og eventyr.

Kunnskap fikk jeg på skolen, og her gikk jeg hele veien. Mitt valgte fagfelt var biologi, og jeg skaffet meg like gjerne en doktorgrad i kjemisk økologi.

Opplevelser og eventyr fikk jeg så snart jeg lærte å lese. Jeg leser aller helst dystopier, romaner og ungdomsbøker, men tar gjerne en svipptur innom de andre litterære sjangrene når de legger seg i hendene mine.

Jeg jobber som oversetter og språkkonsulent. I tillegg til litteratur liker jeg å reise, tilbringe tid med familien, spise og lage god mat og å henge på puben med gode venner og en kald øl.

 

Bøker - klok | edgeofaword