Julie Karolines valgte forfatter 2024

Da er tiden inne for en ny utfordring. Nok en forfatter skal velges og bøkene leses. Utfordringen går ut på å lese alle utgitte bøker av en valgt forfatter i løpet av et år. Tidligere har jeg tatt for meg Nicholas Sparks, Suzanne Collins, Elizabeth Gaskell og Dan Brown. Nå er det på høy tid at jeg prøver meg på en norsk forfatter.

Jostein Gaarder | edgeofaword

Bildet er hentet fra Aschehoug.no og er tatt av Kimm Saatvedt.

Valget har falt på en forfatter jeg har kjent til siden jeg var barn. Flere av hans bøker er å finne i mine bokhyller, i hyllene til min familie og sikkert også i din bokhylle. Han er en forfatter de fleste har hørt om, nemlig Jostein Gaarder.

Den første boken jeg leste av ham var Kabalmysteriet, som er sett på som hans litterære gjennombrudd, men det er nok Sofies verden han er mest kjent for. Sofies verden er oversatt til 60 språk og var verdens mestselgende romanen i 1995. Jostein Gaarder har skrevet en rekke bøker, både skjønnlitterære og faglitterære, samtidig som han har vært engasjert i samfunnsdebatten rundt miljø og menneskerettigheter. Hans forfatterskap preges av religion, etikk og filosofi.  (Hentet fra Wikipedia, januar 2024).

Jeg valgte Gaarder som min utfordring før jeg sjekket hvor mange bøker han egentlig har skrevet. Angret jeg på valget mitt da jeg så listen over bøker? Ja, litt. Vurderte jeg å velge meg en annen forfatter? Aldri.

Så, utfordringen er som følger: jeg skal lese Gaarders skjønnlitterære verk (jeg holder meg unna faglitteraturen). Bøkene som leses skal anmeldes her på bloggen og på slutten av 2024 får vi se hvor mange jeg rakk og hva jeg tenker om hans bøker sett under ett.

Jeg har lest flere av hans bøker, men det begynner å bli såpass lenge siden at jeg leser de på nytt nå med unntak av én som ble lest og anmeldt i 2022: Det er vi som er her nå.

Bøkene som skal leses (i tilfeldig rekkefølge) er:

Diagnosen og andre noveller

Barna fra Sukhavati

Froskeslottet

Kabalmysteriet

Sofies verden

Julemysteriet

Bibbi Bokkens magiske bibliotek

I et speil, i en gåte

Hallo? Er det noen her?

Vita Brevis

Maya

Sirkusdirektørens datter

Appelsinpiken

Sjakk Matt

De gule dvergene

Slottet i Pyreneene

Det spørs

Anna. En fabel om klodens klima og miljø

Anton og Jonatan

Dukkeføreren

Akkurat passe

Det er vi som er her nå

Listen er absolutt lang nok og kan inneha mangler. Oppdager du en eller to som skulle vært med, er det lov å gi meg beskjed så fører jeg opp de også.

Og hva med deg? Tar du på deg utfordringen? Hvilken forfatter velger du? Lykke til!

2 kommentarer om “Julie Karolines valgte forfatter 2024

  1. Tilbaketråkk: Det spørs | edgeofaword

  2. Tilbaketråkk: I et speil, i en gåte | edgeofaword

Legg igjen en kommentar