Julie Karolines valgte forfatter 2018

Da er det på tide å starte en av mine favoritt utfordringer, nemlig å lese utgivelser fra en valgt forfatter. Her skulle jeg gjerne ha sagt alle utgivelser, men jeg er nødt til å begrense meg litt. Derfor blir utfordringen å lese et knippe utgivelser fra en valgt forfatter. Selvfølgelig i tillegg til en rekke andre bøker som ligger klare i lesebunken.

Elizabeth Gaskell | edgeofaword

I år falt valget på en kvinnelig forfatter fra 1800-tallet. Da tenker du nok Jane Austen, men da tar du feil. Jeg har nemlig valgt meg Elizabeth Gaskell.  Har du lest noen av hennes romaner?

Elizabeth Gaskell var en britisk forfatter av romaner og noveller i viktoriansk tid. Hennes romaner ga et detaljert portrett av livene til mange samfunnslag, også de meget fattige… Hennes første roman tok parti for arbeiderklassen. I en annen tendensroman angrep hun dobbeltmoralen angående «falne» kvinner. (hentet fra Wikipedia).

Gaskell døde i 1865 og i 2010 ble et minnesmerke satt opp ved Poets Corner i Westminster Abbey. Mrs. Gaskell var en nær venn av Charles Dickens og Charlotte Bronte samt mange andre kjente samtidsforfattere.

Austen og Gaskell kan kanskje sammenlignes i noe av tematikken, men der Austen holder seg til romantikken, utfordrer Gaskell samfunnet. Det blir spennende å se nøyaktig hvor stor forskjell det er på forfatterne da jeg har lest alle av Austen sine romaner.

Jeg fikk North and South av min yngre søster i gave for noen år siden, og har siden da hatt lyst til å lese de andre romanene til Gaskell. Jeg gleder meg stort til å begynne årets utfordring.

Jeg kommer til å konsentrere meg om Gaskell sine romaner, men om det dumper ned en eller to av hennes noveller eller kortromaner, kommer jeg ikke til å si nei til det.

Det er seks romaner jeg vil konsentrere meg om:

Bokanmeldelser vil bli lagt ut fortløpende, og ikke nødvendigvis i denne rekkefølgen. Dette blir moro.

Har du noen utfordringer i år? En forfatter eller boklister du ønsker å komme gjennom? Jeg ønsker deg lykke til.

Ta gjerne en titt på mine tidligere utfordringer:

Nicholas Sparks

Suzanne Collins

10 kommentarer om “Julie Karolines valgte forfatter 2018

  1. Tilbaketråkk: Julie Karolines valgte forfatter 2018 : Norske bokblogger

  2. Tilbaketråkk: North and South | edgeofaword

  3. Tilbaketråkk: Mary Barton | edgeofaword

  4. Tilbaketråkk: Wives and Daughters | edgeofaword

  5. Tilbaketråkk: Ruth | edgeofaword

  6. Tilbaketråkk: Året som gikk, 2018 | edgeofaword

  7. Tilbaketråkk: Sylvia’s Lovers | edgeofaword

  8. Tilbaketråkk: Cranford | edgeofaword

  9. Tilbaketråkk: Julie Karolines valgte forfatter 2022 | edgeofaword

  10. Tilbaketråkk: Julie Karolines valgte forfatter 2024 | edgeofaword

Legg igjen en kommentar