NaNoWriMo 2015

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å skrive. Skriving er også en ferdighet jeg liker å forbedre, og jeg bruker mye tid på å skrive småting som aldri blir sett av andre enn meg. Noen ganger begir jeg meg ut på større prosjekter også. I fjor var jeg med på en barnebokkonkurranse. Det var utrolig utfordrende, men også veldig artig. Jeg vant ikke konkurransen, men jeg vant noe mye bedre. Jeg beviste nemlig for meg selv at jeg faktisk klarer å fullføre prosjekter jeg begynner på.

Motivasjon og utholdenhet er noe jeg alltid har strevet med. Jeg er utrolig flink til å starte nye prosjekter, men jeg fullfører dem sjelden. Derfor ble jeg utrolig stolt av meg selv da jeg faktisk skrev en hel historie i fjor. Den ble ikke noe bra, men jeg fullførte og sendte den inn.  Etter tilbakemelding (en takk for deltagelse og dessverre jeg vant ikke) sendte jeg den også inn til et forlag. Det var noe av det skumleste jeg har gjort, men gjett hva? Jeg er her ennå. Ikke noe skjedde bortsett fra et nei fra forlaget. Og for å være ærlig så gjorde det meg ingen ting.

Etter det har jeg derimot ikke klart å fullføre noe. Hvorfor ikke? Jeg har jo tross alt bevist at jeg kan. Det er denne utholdenheten. Og motivasjonen. De kommer og går, og jeg har ingen kontroll over dem. Noen ganger sitter jeg i dagevis, ja til og med ukevis og skriver, men så kan det gå flere måneder uten at jeg rører dokumentene mine. Hva gjør man da?

Da melder man seg på NaNoWriMo. En skrivekonkurranse utenom det vanlige. En utrolig stor utfordring. En utfordring jeg ser frem til med skrekkblandet fryd. Nå har jeg nemlig utfordret meg selv til å skrive 50.000 ord i løpet av november. Kommer jeg til å klare det? Hvem vet? Jeg skal i hvert fall jobbe hardt for å klare det. Jeg har ingen konkurrenter, ingen dommere; kun meg selv og utholdenheten min. Og ikke søren om jeg skal svikte meg selv. Jeg har klart det før, jeg skal klare det igjen.

NaNoWriMo står for National Novel Writing Month. Originalt fra USA har dette nå spredd seg til alle hjørner av verden. Norge har et eget flott nettverk og en egen ressursside. Dette er nanowrimoikke en tradisjonell konkurranse, dette er en utfordring. Poenget er å skrive en historie i løpet av november, eller 50.000 ord av en. Det er ingen som sjekker skriveriet ditt. Det er ingen pallplassering for den beste. Alle som fullfører 50.000 ord vinner. NaNoWriMo er mer en hjelp til aspirerende forfattere slik at de får historiene sine ned på papiret. Det er ikke meningen at man skal sitte med et perfekt resultat ved utgangen av november, men et første utkast til (forhåpentligvis) en bok. Siden oppstart i 1999 har flere av NaNoWriMo historiene blitt publisert (deriblant Water for Elephants).

Jeg oppdaget denne utfordringen først i år. Jeg har en historie jeg har jobbet med noen år. En jeg har lagt ned mye grunnarbeid i. En jeg har pratet mye om med Stine-Marie og nære venner. En historie jeg tror på. Den er ikke perfekt, men jeg mener den fortjener en plass i livet mitt. Og nå skal den endelig fullføres. Hvor langt 50.000  ord tar meg, vet jeg ikke. Hvor lenge kommer motivasjonen og utholdenheten til å vare? Aner ikke, men jeg skal klare det. Jeg skal fullføre mine 50.000 ord . Og jeg er kanskje akkurat sta nok til å få det til. Ønsk meg lykke til!

4 kommentarer om “NaNoWriMo 2015

  1. Tilbaketråkk: NaNoWriMo 2016 | edgeofaword

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s