NaNoWriMo 2016

nanowrimoEndelig er tiden her. Endelig er NaNoWriMo i gang igjen. Dette har jeg ventet på. Dette har jeg gledet meg til.

I år er andre gangen jeg er med. I fjor klarte jeg mine 50.000 ord med glans. Jeg var så stolt av min egen prestasjon at jeg har levd på den et år, og nå er det på tide å utfordre meg igjen.

NaNoWriMo står for National Novel Writing Month og er en global happening for alle skriveglade og aspirerende forfattere. I løpet av november skal vi skrive 50.000 ord (eller mer) på en historie. Målet er å skrive en bok og forhåpentligvis få den utgitt. Mange NaNo-forfattere har fått utgitt sine historier og kanskje, bare kanskje, kan det skje med meg også.

I fjor skrev jeg en sci-fi historie, og jeg skrev over 60.000 ord før november var over. Siden har historien ligget der. Den har ligget og godgjort seg, kan du si. Jeg var ikke fornøyd med den. Selve historien er jeg glad i, og jeg har tro på den, men manuskriptet jeg satt igjen med i fjor var kjedelig og absolutt ikke slik jeg hadde tenkt meg. Nå har jeg brukt et år på å tenke og på å løse opp i det jeg ikke var fornøyd med sist, og nå er jeg klar for et nytt forsøk på samme historie. Det har blitt ganske så mange forandringer, jeg har drept en hel haug med darlings (til og med byttet hovedkarakter), men selve historien er den samme. Nå kribler det i fingrene etter å prøve på nytt.

Jeg lærte en masse under NaNoWriMo sist, og alt tar jeg med meg denne runden. Noe av det viktigste jeg lærte var hvor viktig det er med grunnarbeidet. Jo, bedre forberedt man er, jo lettere går skrivingen.Grunnarbeid | edgeofaword

Jeg var godt forberedt i fjor, nå er jeg enda bedre forberedt. Jeg har lest flere bøker om skriving, både for inspirasjon og motivasjon. Disse bøkene vil, forhåpentligvis, hjelpe meg gjennom utfordringen. For 50.000 ord er mange ord. Veldig mange ord. Og det virker litt uoverkommelig nå på starten, men det hjelper å vite at jeg har klart det en gang tidligere, for da må jeg jo klare det igjen, ikke sant? Nanowrimo2016 | edgeofaword

Stine-Marie er også med i år, da for første gang, og vi kommer begge til å holde dere oppdatert på progresjonen vår. Ønsk oss lykke til.

Hvis du vil sjekke hvordan det gikk med meg i fjor, kan du lese disse innleggene:

NaNoWriMo 2015

NaNoWriMo 2015 har begynt

Hva NaNoWriMo har lært meg så langt

50.000 er mange ord

NaNoWriMo 2015 er over

En kommentar om “NaNoWriMo 2016

  1. Tilbaketråkk: NaNoWriMo 2016 : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s